Lov na sitnu divljač

Zec
Lisica
patke
Curka
patka

Lov na prepelicu

Lokacija: Srbija – Vojvodina 

Sezona lova na prepelice otvorena je od početka avgusta do kraja septembra.

Lovi se sa psima poenterima rano ujutru i kasno popodne. Može se kombinovati sa lovom na afričke grlice, sive grlice i divlje golubove.

Prepelica je vrsta ptica iz familije fazana, duga oko 17cm, teška 95-150g, sa rasponom krila 32-35cm. Smeđe je boje sa crvenkastosmeđim očima. Hrani se semenkama, pupoljcima i kupinama, a mladi se hrane uglavnom insektima. Prepelica je ptica selica koja zimu provodi u Africi.

Teško ju je videti jer više hoda nego što leti, pa se skriva u zelenilu. Krik joj se čuje na udaljenosti od oko pola km.

Kontaktirajte nas ovde za kompletnu ponudu organizacije lova na prepelicu.

Lov na grlicu

Lokacija: Srbija – Vojvodina

Sezona lova na grlice otvorena je od početka avgusta do kraja septembra.

Lovi se u poljima suncokreta.

Afrička (divlja) grlica je vrsta ptica iz porodice golupčarki, duga od 26-30cm, teška oko 300g, sa rasponom krila od oko 50 cm. Boja joj je sivkastosmeđa sa karakterističnih pet crnih pruga na vratu. Guša i donji deo grudi su joj crvenkasti, a ostali delovi donjeg tela plavkastosmeđi. Hrani se semenkama i drugim delovima biljki. Selica je i zimu provodi u Africi.

Siva grlica (gugutka) takođe je vrsta iz porodice golupčarki, duga od 31-33 cm, teška od 150-200g, sa rasponom krila od 47-55cm. Krila su joj svetlo bež do smeđe boje, a oči crvenkaste sa belim okvirom. Oko vrata ima upečatljiv crni prsten. Hrani se semenkama, žitaricama i voćem.

Kontaktirajte nas ovde za kompletnu ponudu organizacije lova na grlice.

Lov na jerebicu i jerebicu kamenjarku

Lokacija: Srbija i Makedonija

Sezona lova na jarebicu otvorena je od 15. oktobra do kraja novembra.

Lovi se sa psima poenterima. Lov može biti celodnevni, a može se kombinovati i rano ujutru i kasno popodne, zavisno od vremena.

Jarebica je vrsta ptica iz porodice fazana, duga oko 35cm, težine oko 400-500g, sa rasponom krila od oko 50cm. Perje joj je u raznim nijansama sive boje, sa crvenkastim prelivima na vratu i prsima. Hrane se insektima, parazitima, semenom korovskih biljaka i ispalim semenom kulturnih biljaka.

Jarebica kamenjarka je takođe vrsta iz porodice fazana, duga oko 36cm, težine oko 600g, sa rasponom krila od oko 60cm. Perje joj je sivo-pepeljasto, a na trbuhu belo sa crnim šarama. Hrani se insektima, puževima, pupoljcima, semenom i kupinama.

Kontaktirajte nas ovde za kompletnu ponudu organizacije lova na jarebice.

Lov na šljuku

Lokacija: Srbija

Sezona lova na šljuku otvorena je od 1. oktobra do 31. januara.

Lov je celodnevni, na obroncima leskovih šuma, sa psima poenterima.

Šumska šljuka je vrsta ptice iz reda šljukarica, duga 33-38cm, teška 240-420g, sa rasponom krila od 55-65cm. Perje na repu i zadnjem delu tela joj je crvenkasto braon, a gornji deo glave crn sa žućkastim poprečnim prugama. Kljun joj je nesrazmerno dugačak u odnosu na ostale delove tela. Hrani se glistama, insektima, larvama, puževima, paukovima, pijavicama, pljosnatim crvima, slatkovodnim školjkama i rakovima, zatim semenkama, voćem, zrnevljem, korenjem nekih trava i lišćem. Selica je i zimu provodi u zapadnoj i južnoj Evropi, severnoj Africi i južnoj Aziji.

Kontaktirajte nas ovde za kompletnu ponudu organizacije lova na šljuku.

Lov na fazane

Lokacija: Srbija

Sezona lova na fazana otvorena je od 1. oktobra do 31. januara.

Lov je celodnevni, sa psima poenterima.

Fazan je vrsta ptice iz reda koka (Galliformes), dugačak oko 80-90 cm (od čega je pola rep), sa rasponom krila od oko 50-60cm. Mužijaci i ženke se po izgledu drastično razlikuju. Mužijaci su krupniji i teže oko 1150g, veoma živopisnog izgleda sa bojama perja koje obuhvataju nijanse od crvene do tamnozelenoplave. Ženke su sitnije – oko 850g – i neupadljive sa bojama perja od sive do peščano mrke. Hrane se žitaricama, detelinom, pupoljcima, bobicama, semenkama, ali i insektima, crvima, žabama, poljskim miševima, puževima i insektima. Pored hrane, jedu i sitne kamenčiće koji im pomažu u procesu varenja.

Kontaktirajte nas ovde za kompletnu ponudu organizacije lova na fazana.

Lov na zeca

Lokacija: Srbija – Vojvodina

Sezona lova na zeca otvorena je od 15. oktobra do 31. decembra.

Lovi se šetnjom.

Zec (evropski zec / divlji zec / poljski zec) je vrsta sisara iz porodice zečeva čija dužina tela je između 60 i 75cm, a težina 3-5kg. Jedan je od najvećih vrsta iz porodice zečeva. Muskulatura mu je prilagođena brzom trčanju, uši su mu duge, a oči usađene visoko sa bočnih strana glave. Hrani se travom, korovom, sojom, detelinom i kukuruzom, a zimi ozimom pšenicom, šargarepom i šećernom repom koju mu ostavljaju lovci.

Kao autohtona vrsta, naseljava veliki deo Evrope, kao i deo jugozapadne i centralne Azije.

Kontaktirajte nas ovde za kompletnu ponudu organizacije lova na zeca.

GALERIJA

ORGANIZACIJA LOVA

Stručnjaci koji znaju na šta trebate biti spremni, gde su za niz aktivnosti  potrebni različiti nivoi znanja i opreme. Uverite se da ste pravilno pripremljeni da uživate u onome što ste naumili, uspešno i sigurno.

Bez obzira da li se ozbiljno bavite lovom ili započinjete i niste toliko sigurni u sebe, imamo najbolju opremu i savete koji su na raspolaganju.

VREME JE ZA LOV

Lov je dozvoljen u mnogim zemljama širom sveta, ali važno je znati pravila i propise pre nego što krenete  na teren. Nazovite na s da se organizujemo i  pripremimo za vaš lov.

NAJČEŠĆE VRSTE DIVLJAČI U SRBIJI

Sisari: jelen evropski, jelen lopatar, jelen belorepi, srna, divokoza, muflon, divlja svinja, medved, kuna zlatica, kuna belica, jazavac, ondatra, veverica, sivi puh, zec, lasica, vuk, divlja mačka, šakal, lisica, rakunoliki pas, tvor.

Ptice: siva čaplja, divlja guska, divlja guska lisasta, divlja guska glogovnjača, divlja patka gluvara, divlja patka kržulja, divlja patka riđoglava, jastreb kokošar, leštarka, jarebica kamenjarka, poljska jarebica, prepelica, fazan, liska crna, šumska šljuka, divlji golub grivnaš, divlji golub pećinar, divlji golub dupljaš, gugutka, grlica, sojka (kreja), gačac, siva vrana, svraka.